اموزش های صحیح مطالعه و روش ها و راهکار ها برای خواندن درس..برنامه ریزی مناسب و
اطلاعات کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



موضوعات
لینک دوستان
نویسندگان
نظر سنجی

دوست عزیز مقطع شما کدام گرینه است؟

چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مشاوره رایگان برنامه ریزی و پیشرفت تحصیلی و آدرس pishraftbarname.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






دیگر موارد



گن لاغری مردانه Online User

IranSkin go Up
تماس با ما
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 59
:: کل نظرات : 5

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 9

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 114
:: باردید دیروز : 3
:: بازدید هفته : 173
:: بازدید ماه : 171
:: بازدید سال : 743
:: بازدید کلی : 86079
شیوه ی مطالعه دینی و زندگی

ینی یکی از درس‌هایی بود که من در اوایل سال و حتی تا نزدیکی‌های عید در آن ضعف داشتم ولی در کنکور یکی از بالاترین درصدهایم (۹۴%) بود. پس اگر ضعف دارید هنوز هم دیر نشده، فقط هر چه سریع‌تر باید اقدام کنید. شیوه‌ی مطالعه‌ی من در دینی از حدود ترم اول، کمی عوض شد و به این گونه که به شما خواهم گفت، تبدیل شد . امیدوارم به درد شما همه بخورد.


* تذکر: بار اولی که شروع به خواندن یک درس از دینی می‌کنید، خیلی مهم است. شاید از شما در اوایل، وقت زیادی بگیرد؛ اما موجب می‌شود اصولی خوانده باشید و وقتتان تلف نشده باشد. در مرحله‌ی ۱ و ۲ حداقل یک یا ۲ ساعت باید وقت بگذارید و از ابتدای درس شروع به خواندن به این نحو بکنید:

مرحله‌ی اول: در این مرحله، ابتدا یک دور از روی متن درس و آیه‌ها با دقت بخوانید هدفتان این باشد که با کلیات درس آشنا شوید. زیر نکته‌های مهم خط بکشید و نکته‌های مهم‌تر را Highlight کنید. سعی کنید فقط از روی کتاب درسی بخوانید تا ذهنتان به کتاب درسی و مکان آیه‌ها عادت کند. می‌توانید در مورد پیام آیات و یا نکته‌های ریز از کتاب کمک‌درسی استفاده کنید ولی سعی کنید حتما در کتابتان وارد کنید.

مرحله‌ی دوم: پس از طی مرحله‌ی اول، با کلیات درس آشنایی دارید و نکته‌های مهم را علامت زده‌اید. در مرحله‌ی دوم باید با دقت بسیار زیاد، کل مطالب درس را به‌صورت لایه‌ای و پاراگراف‌پاراگراف بخوانید؛ یعنی وقتی قسمت اول درس را خواندید در ذهنتتان مطالب آن را مرور کنید و سپس سراغ قسمت دوم درس بروید و پس از آن یک بار قسمت اول و دوم را با هم بخوانید و در ذهنتان مرور کنید. به تقسیم‌بندی‌های مختلف، تیترها و ارتباط بین آیات و تیترها و جملات و پیام آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشید.

 

سوالات دینی سال‌های اخیر به سمت مفهومی‌تر شدن و آیه‌ها و روایت‌ها و ارتباط بین جمله‌ها و آیه‌ها پیش رفته است و همین امر موجب کمی سخت‌تر شدن شده؛ پس حتما در این مرحله طوری بخوانید که مکان آیه‌ها به هم‌راه تیترشان و پاراگراف بالا و پایینشان کاملا در ذهن شما بماند. مسلما از شما انتظار ندارم همان بار اول حفظ کنید؛ فقط انتظار دارم این طور که گفتم بخوانید.

مرحله‌ی سوم: پس از این که یک بار دیگر با دقت جزئیات را خواندید،‌ این بار برگردید به ابتدای درس و آیه‌ها را با دقت بخوانید و حتما ترجمه‌ی آن را بلد باشید. طوری بخوانید که اگر آیه را دادند بتوانید موضوع آن و تیترهای مرتبط با آن آیه در متن درس را در ذهنتان بگویید. می‌توانید در این مرحله از کتاب‌های کمک‌آموزشی معتبر که پیام آیه‌ها یا ارتباط آیه‌ها با متن را نوشته‌اید نیز استفاده کنید.

مرحله‌ی چهارم: حدود چند روز بعد،‌ یک بار دیگر به همان درس بازگردید و این بار سریع‌تر آن را بخوانید. به نکته‌هایی که در مرحله‌ی اول مشخص کرده‌اید و آیه‌ها و تیترها توجه بیش‌تری داشته باشید. حدود یک هفته بعد بار دیگر همین کار (مرور سریع‌تر نکته‌ها و آیه‌ها را مثلا برای چند درس انجام دهید تا کاملا برای‌تان تثبیت شود.

* چند تذکر روش مطالعه دین و زندگی کنکور :

۱) هرگز و هرگز درس دینی را به بعد از عید موکول نکنید. بعد از عید زمان مرور و تثبیت است. مثلا من قبل از عید حدودا هفته‌ای ۳،‌ ۴ ساعت دینی می‌خواندم (حدود ۱ یا ۲ درس) و بعد از عید تقریبا هفته‌ای ۷ الی ۸ ساعت.

۲) اگر بار اول به درستی بخوانید و وقت زیاد با تمرکز بالا بگذارید، دفعه‌های بعد خیلی سریع‌تر مرور خواهید کرد و به‌راحتی می‌توانید در دینی درصد بالایی کسب کنید. مطمئن باشید کار سختی نیست چون اگر سخت بود من نمی‌توانستم ۹۴% بزنم!

۳) می‌توانید وقتی تمام درس‌های دینی را خواندید، در کنار مرورهای سریع کتاب، از یک کتاب موضوعی آیه‌ها و روایت‌ها، برای بعد از عید استفاده کنید؛ مثلا من در هفته‌های پایانی تقریبا یک روز در میان، نیم ساعت مقداری از آیه‌ها و روایت‌های کتاب موضوعی آیات را می‌خواندم.

 

 

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 255
برچسب‌ها: دین و زندگی ,
موضوعات مرتبط: روش های مطالعه , ,
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1

نویسنده : محمد
تاریخ : چهار شنبه 30 تير 1395
نظرات
شیوه ی مطالعه ی درس شیمی

شیمی دومین درس پراهمیت کنکور رشته تجربی و سومین برای داوطلبان رشته ریاضی است  .  البته درصورتی که شما علاقمند به قبولی در یکی از رشته های مهندسی شیمی , مواد , نفت , معدن  , متالوژی و ..باشید این در اهمیت و اولویت بیشتری پیدا می کند .


مباحث متنوع , تجربی بودن و مرتبط بودن آن با آزمایش و مشاهده این درس را جذاب , شیرین , قابل فهم و درک می سازد .
آموختن شیوه مطالعه موثر این درس سبب یادگیری سریع تر , بهتر پاسخگویی بهتر به سوالات و در نتیجه بهبود رتبه داوطلبان خواهد شد.

 

.

مباحث شیمی (شیوه مطالعه شیمی)

در درس شیمی سه مبحث عمده مطرح می باشد .
مطالبی که بیشتر جنبه حفظی دارند : مانند نظریه ها و قانون های علمی, ویژگی های خاص عناصر و مواد و…
مطالعه و مرور مستمر این مطالب شرط اصلی به خاطر سپردن این مطالب است سعی کنید شیوه های تقویت حافظه و به خاطر سپری مطالب را در حفظ این مباحث به کار گیرید , گروهی این مطالب را بیاموزید و برای هم توضیح دهید , بین مباحث ارتباط خلاقانه ایجاد کنید موضوع مورد مطالعه را مجسم کنید , موارد مورد مطالعه را ساده سازی کنید و به زبان قابل فهم برای خود و دوستانتان شرح دهید , مباحث را به هم مرتبط  کنید .
سپس هر مطلب را جداگانه روی فلش کارت هایی بنویسید و دوره ای مرور کنید یا از جعبه لایتنر استفاده کنید . هرچقدر مرور و تکرار شما بیشتر باشد به همان اندازه در به  خاطر سپردن این مباحث موفق تر عمل کرده اید .
بیشتر مباحث شیمی ۲ , اواخر شیمی ۳و موادری از شیمی پیش دانشگاهی جز این مباحث می باشند .

.

.
مباحث تحلیلی مثل موازنه واکنش ها  , نحوه پر شدن اوربیتال ها , واکنش های ترکیبب , جانشینی , جابجایی , سوختن  و..
این مباحث را دسته بندی کنید و جداگانه مورد  مطالعه قراردهید .
سعی کنید ابتدا به صورت عمقی و دقیق این مباحث را بیاموزید سپس به تمرین و تکرار  بپردازید .
مثلا اگر واکنش عنصر خاصی را میخوانید سعی کنید واکنش سایر عناصر هم گروه آن و گروهای دیگر را نیز مورد بررسی قرار دهید  و برای هر کدام ماده یا مواد محصول , سرعت واکنش , گرمادهی یا گرماگیری و … را به دست آورید تا هم بر تمرین و تکرار خود  و هم بر فراگیری موارد بیشتر مبحث مورد نظر خود بیفزایید.
مطالب شیمی ۳   و مواردی از شیمی پیش دانشگاهی جز این دسته می باشند .

.

.
مسایل : که هم جنبه تحلیلی دارند هم محاسباتی و ۳۰ درصد سوالات شیمی را شامل میشوند .
ترمودینامیک  , تعادل , وزن اتمی و مول  , گرماشیمی , غلظت , قوانین گازها , ترمودینامیک و .. جز این مبحث می باشند .
یادگیری عمیق و تمرین و تکرار و حل مسایل بسیار در تسلط شما بر این مبحث نقش اساسی دارد .
سعی کنید مثال های حل شده را یادداشت کنید , آنها را تحلیل کنید و گام به گام جلو بروید , هر مرحله را برای خود تشریح کنید .
مواردی بیشتر مساله از آن مبحث  حل کنید  و نکته هر کدام را یادداشت کنید و سپس به تست زنی بپردازید .
تست های محاسباتی دقت بالایی را میطلبند بخصوص در مواردی چون استوکیومتری , تعادل , آنتالپی  , سنتیک شیمیایی و … بنابراین دقت خود را در حل این قبیل مسایل افزایش دهید .

.

.

حاشیه های پر اهمیت و کم اهمیت شیمی

فکر کنید ها و بیشتر بدانید ها جز منابع طرح سوال نمی باشند اما بهرحال نباید نادیده گرفته شوند . بعضی از آنها مکمل درس هستند مثل بیشتر بدانید درس اسید و باز که مطالعه آنها به فهم بهتر مطلب کمک می کنند اما بعضی حاشیه ای هستند و خیلی مورد توجه قرار نمی گیرند مانند عملکرد اسید معده…

.
شکل ها و نمودارها و مطالب حاشیه نویس شده کتاب بسیار مهم  هستند و هر ساله از آنها سوال مطرح می شود . سعی کنید به دقت آنها را مطالعه کنید و فرا بگیرید.
ممکن است از مفهوم مورد نظر یک شکل , سوال مطرح شود یا یکی از اجزای شکل حذف شود و مورد سوال قرار گیرد .

.

.
تمام مباحث را به دقت فراگیرید و برای هرکدام خلاصه ای تهیه کنید و به صورت متناوب مرور کنید.
حداقل ۵ ساعت به مطالعه شیمی بپر دازید , فراموش نکنید فصل ۴ شیمی سال دوم , فصل ۱  سال سوم  و فصل ۳و ۴ پیش دانشگاهی شامل  مطالبی مفهومی  مشکل تری است بنابراین وقت بیشتری به این فصول اختصاص دهید

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 217
برچسب‌ها: شیمی , درس شیمی , مطالعه ,
موضوعات مرتبط: روش های مطالعه , ,
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1

نویسنده : محمد
تاریخ : چهار شنبه 30 تير 1395
نظرات
برنامه ی فوق العاده *مطالعه به روش کنکوری های برتر*

 

توجه : این پست، پست ثابت هست برای دیدن دیگر مطالب به پست های بعدی مراجعه کنید.

 

 

دوستان عزیز در این برنامه سعی شده تا روش های مطالعه چند کنکوری برتر جمع اوردی بشه تا شما دوستان عزیز استفاده کنید و از روش اون ها بی نصیب نباشید

 



این برنامه چند بخش داره :

 

 

خواندن به روش چند کنکوری  برتر


 

خواندن دروس به روش های کلی

 


 

خلاصه نویسی تخصصی

 


 

 

شیوه ی تست زنی به روش تخصصی

 

 

 

حرفه ای تست بزنید

 

 

 

مدیریت وقت در کنکور

 

 

 

مقابله با اظطراب

 


 

انواع استرس


..

 

و چندین بخش مختلف دیگر

 

 


از این که مارو حمایت میکنید بی نهایت سپاس گذاریم

 

اگر خواستید در برنامه قسمت خاصی  اضافه بشه و یا انتقاد و یا پیشنهادی دارید لطفا با ایمیل زیر در تماس باشید

 

 

asagroup2016@gmail.com

 

 

 دانلود امن از کافه بازار روی لینک زیر کلیک کنید

 

 

https://cafebazaar.ir/app/ir.asaa.konkurbartar/?l=fa

 

 


 

با تشکر

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 257
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3

نویسنده : محمد
تاریخ : چهار شنبه 30 تير 1395
نظرات
برنامه ی فوق العاده عالی پیشرفت تحصیلی کاملا رایگان

با سلام

 

دوستان برگشتیم و با یک برنامه ی پیشرفت تحصیلی اونم رایگان!!!!

 

در این برنامه همانطور که از اسمش پیداست راهکاری هایی رو برای پیشرفت تحصیلی ارایه میده


بخشی از برنامه عبارت است از:


تاثیر عواملی مانند تغذیه مناسب و خواب کافی و ورزش در تقویت حافظه
برنامه ریزی درسی


شرایط مطالعه (شامل سه بخش شرایط مطالعه کننده و شرایط زمانی و شرایط مکانی).


شیوه ی صحیح مطالعه


اداب مطالعه


روش های برای تند خوانی


افزایش یادگیری در فصل امتحانات


مواد غذایی موثر بر حافظه


راه کاری برای افزایش معدل


مقابله با اظطراب


کاهش استرس شب امتحان


ایجاد تمرکز در درس خواندن


شیوه ی تست زنی


جلوگیری از حواس پرتی

 

 

دانلود امن از کافه بازار برای دانلود روی لینک زیر کلیک کنید

 

https://cafebazaar.ir/app/ir.asaa.pishraft/?l=fa


 

 

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 256
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : جمعه 18 تير 1395
نظرات
چگونه درس بخوانیم تا در تحصیل موفق شویم ؟؟!!

يكي از اشتباهات اكثر دانش آموزان اين است كه هر روز كه به خانه مي‌آيند بجاي آنكه تكاليف درسي مربوط به همان روز را انجام دهند و مطالب تدريس شده در آن روز را در بعد از ظهر همان روز مطالعه كنند و زمان كمي را نيز براي يادآوري دروس فردا صرف كنند، تمام وقت  بعد از ظهر را  صرف  دروس  و  مسائل عقب  افتاده  ديروز، پريروز و روزهاي قبل

 مي كنند و يادگيري دروس امروز را به فردا و پس فردا و روز جمعه موكول مي كنند. بنابراين دانش آموز هميشه از درس ها عقب مي‌ماند و هيچگاه همگام با معلم و كلاس درس نمي‌باشد.

دانش آموزان عزيز بدليل همين روش غلط درس خواندن و عقب بودن از كلاس درس يك نفرت و انزجاري از درس خواندن در دل خود دارند و همين امر سبب مي‌شود كه كم‌كم از كتب درسی دوري كرده و با سرگرم نمودن خود به اموری دیگر وقت گرانبهای خود را از دست می دهند .

مطالب درسي چون آهن رباست، هرچه بيشتر به آن نزديك شويد شما را با نيروي مغناطيسي بيشتر بسوي خود جذب و به خود علا‌قمند مي‌كند. هرچه از مطالب درسی دوري كنيد و سعي در يادگيري آنها نكنيد از آن متنفر خواهيد شد.

 

 

 

 

 

 

2

* پس چگونه درس بخوانيم تا در تحصيل موفق شويم؟

مهمترين مهارت‌هايي كه مي‌تواند منجر به موفقيت در تحصيل شود بقرار زير است:

1- داشتن هدف                                           2- مهارت در كلاس درس

3- برنامه مطالعه در منزل                              4- نكات مهم در هنگام مطالعه

5- تمركز حواس                                           6- تغذيه و استراحت

7- مهارت در جلسه امتحان

 

* هدف

1- هدف آن چيزي است كه فرد براي رسيدن به آن تلاش مي كند و اگر براي رسيدن به

    آن تلاش نكند هدف محسوب نمي شود و فقط يك آرزوي كلامي است.

2- هدف از درس خواندن را براي خود مشخص كنيم .  

3- هر چه هدف بزرگتر باشد انرژي درونيمان براي رسيدن به آن بيشتر مي شود.

4- براي رسيدن به اهداف بزرگ ابتدا باید آن را به اهداف كوچكتر تقسيم و براي رسيدن به اهداف كوچك زمان تعيين كنيم ( مثلا براي یادگیری بهتر مفاهیم درس فیزیک باید دریادگیری عمیق تر پیشنیازهای ریاضی بیشتر وقت صرف کنم )

5- بعد از رسيدن به هر هدف جزئي، خود را تشويق كنيم.

6- هيچگاه به خود اجازه ندهيم با اهداف مبهم حركت كنيم.

 

  هر چه هدف بزرگتر باشد انرژي درونيمان براي رسيدن به آن بيشتر مي شود

 

 

 

      3

* مهارت در كلاس درس                                                                 

1- قبل از رفتن به مدرسه و كلاس درس با انجام حركات ورزشي خون و اكسيژن بيشتري به

    مغزمان بفرستيم و بموقع سر كلاس درس آماده شويم.

2- از دوستانمان بخواهيم در هنگام درس از صحبت كردن و انجام هر گونه رفتاري كه باعث

     حواس پرتي ما مي شود خودداري کنند .

3- حواس خود را در كلاس جمع كنيم.

4- درس را در كلاس ياد بگيريم زيرا يادگيري مطالب جديد از همان كلاس درس آغاز مي شود.

5- اگر مطلبي را نفهميديم سوال كنيم اين كار را به بعد موكول نكنيم.

6- در كلاس فعال باشيم و به سوالات معلم داوطلبانه پاسخ دهيم.

7- از سوال كردن خجالت نكشيم.

8- معلم خود را  با انجام تكاليف و فعاليت‌هاي خواسته شده و مرتب نوشتن دفتر و كسب نمرات خوب متوجه علاقهمان به درس نماييم.

9- از معلمان بخواهيم تا براي مطالعه بيشتر ما، منابع كمك درسي ديگری رانیز  معرفي كنند.

10-  همواره در كلاس درس مودب و ظاهري آراسته داشته باشيم.

11- براي نوشتن جزوات درس يا حل تمرينات در كلاس درس از رنگهاي مختلف استفاده كنيم.

 

سعی کنید با کسب اجازه معلم ،با دانش آموزان دیگر یادگیری گروهی و مشارکتی داشته باشید

 

 

به ادا مه مطلب مراجعه کنید.

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 2387
موضوعات مرتبط: روش های مطالعه , ,
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2

نویسنده : محمد
تاریخ : شنبه 10 خرداد 1393
نظرات
چگونه در امتحان موفق باشیم؟یا نمره ی خوبی بگیریم؟قسمت اول

¤ قبل از شروع امتحان تعداد ساعات و يا روز قبل از شروع امتحان را محاسبه كنيد و تعداد صفحات كتاب را تقسيم بندي كرده و به نوبت به مطالعه و مرور هر قسمت بپردازيد.
¤ برنامه ريزي براي دروس مشكل تر و آنهايي كه از آن نمره كمتري كسب كرده ايم مهمتر است تا كتاب ها و امتحانات آسانتر.


قبل از شروع امتحان:
¤ با خواندن سوره هايي از قرآن كه حفظ مي باشيم و ياد خدا مي توان اضطراب و استرس امتحان را از خود دور كرد.
¤ خوردن خوراكي هايي كه مواد قندي دارد مثل كشمش- خرما- عسل به ما انرژي زياد تري در امتحان مي دهد.
¤ از طرح سؤالات بي مورد از دوستان خود قبل از امتحان كه باعث اضطراب و هدر دادن انرژي ما مي شود خودداري كنيم و به هيچ وجه مطالعه و دوره مطالب قبل از شروع امتحان نداشته باشيم.


در جلسه امتحان:
¤ بعد از گفتن و خواندن سوره هايي از قرآن و توكل بر خدا مشخصات كامل خود را نوشته سؤالات را به دقت خوانده و جواب سؤالات را بي عجله و با دقت مي نويسيم.
¤ از گذاشتن وقت زياد بر روي سؤالات جزئي و با بارم كم خودداري كرده و وقت خود را با امتحان تنظيم مي كنيم.
¤ در تحويل برگه امتحان عجله نكرده و تمام پاسخ ها را دو مرتبه كنترل مي كنيم.
¤ از سؤالات ساده تر شروع كرده و بعد به سؤالاتي كه نمره بيشتر دارد و بعد به سؤالاتي كه مشكل تر و يا وقت بيشتري مي گيرد و يا نمره كمتري دارد بايد پرداخت.
¤ در امتحانات تشريحي ابتدا نكات مهم هر سؤال را در گوشه برگه مي نويسيم و بعد آنها را تنظيم و پاك نويس مي كنيم.
¤ از پرداختن به حاشيه خودداري و به اصل موضوع مي پردازيم و بر نوشتن موضوع اصلي و تشريح آن موضوع توجه مي كنيم.
¤ در امتحانات بعدي به سؤالات امتحاني قبلي خود نگاه كرده تا اشتباهات خود را تكرار نكنيم و با تمرين درس و يادگيري آشنا مي شويم.
¤ هميشه بعد از اتمام امتحان وقت خود را روي امتحان بعدي مي گذاريم و از ناراحت بودن براي امتحان گرفته شده جداً خودداري مي كنيم.
روش مطالعه مفيد و سودمند
¤ آغاز كار مطالعه با ياد خدا و بجا آوردن نماز واجب و كمي قرآن خواندن تا آرامش در ما ايجاد شود.
¤ انتخاب يك مكان آرام و بي سر و صدا
¤ نوشتن افكار مزاحم روي برگه كه مرتباً فكر ما را از درس دور مي كند.
¤ استفاده از ميز و صندلي مناسب يا حداقل يك ميز كوچك كه از خميده بودن و خستگي ما در درس جلوگيري كند.
¤ استفاده از زنگ تفريح 15 دقيقه اي بعد از هر مطالعه 45دقيقه اي كه خستگي را از بين برده و يك انرژي جديدي در ما ايجاد مي كند.
¤ تكرار مطالب درسي تا قدرت ذهن ما را بيشتر كند.
¤ استفاده از مثال يا توضيح باعث مي شود كه درس بهتر و كامل تر فهميده شود.
¤ خلاصه نويسي مطالب درسي به زبان خودمان باعث مي شود هم براي جلسه درس و هم امتحان پاياني فهم مطالب براي ما آسان شود.
¤ گاهي پيدا نمودن سؤالات امتحاني سالهاي قبل ما را در روش مطالعه درس كمك مي كند.
¤ هميشه به خود تلقين كنيد كه توانسته ايم با مطالعه كافي و مفيد نمرات بيشتري بدست آوريم و خود را مقيد بدانيد به برنامه مطالعه خود حتماً عمل كنيد و در صورت عدم انجام آن از چيزهايي كه دوست داريد خود را محروم كنيد مثل برنامه تلويزيوني يا بازي با همسالان و كامپيوتر، مهماني رفتن.


وظايف والدين در زمان برگزاري امتحانات فرزندان خود
1- محيط امن و آرامي در منزل براي فرزندتان مهيا كنيد.
2- ازنظر تغذيه توجه ويژه اي در برنامه غذايي روزانه آنها اعمال كنيد.
3- در ايام امتحانات از رفت و آمدهاي اضافي و مسافرت و... خودداري كنيد.
4- از هر گونه جر و بحث و برخوردهاي نامناسب كه موجب برهم خوردن آرامش خانواده مي گردد پرهيز نمائيد.
5- با تشويق و دلگرمي فرزند خود را به امتحان بعد اميدوار كنيد.
6- از كنايه و تحقير و كلماتي كه بار منفي دارد خودداري فرمائيد.
7- اگر فرزندتان بعد از امتحان از نتيجه آن ناراضي بوده و از نمره آن نااميد بود به جاي محكوم كردن وي علت را بررسي كنيد.
8- اگر درمورد درس خاصي نگراني دارد قبل از امتحان با دبير مربوطه صحبت نموده تا علت نگراني مشخص گردد.
9- بعد از امتحان براي بررسي نقاط ضعف و قوت دانش آموزان در درسها حتماً به مشاور مدرسه مراجعه تا براي جبران در امتحانات نوبت دوم برنامه ريزي بعمل آيد.
و سخن آخر: فضاي روحاني حاكم بر منزل، توكل، دعا و استعانت از خداوند منان بهترين راه جهت آرامش روحي و رواني فرزند دلبندتان مي باشد.

 

به ادامه مطلب مراجعه کنید
هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 978
موضوعات مرتبط: روش های مطالعه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : شنبه 10 خرداد 1393
نظرات
چگونه در درسمان موفق باشیم؟؟قسمت اول

شکل گیری هر حرکتی که ما در زندگی و بالاخص تحصیل می توانیم داشته باشیم از یک خلاء یا کمبود ناشی می شود . که از طریق آن می توان به داشتها دست پیدا کنیم . ما وقتی کمبودی احساس کنیم قدم در راه تلاش و کوشش بر می داریم تا بتوانیم آنها را جبران کنیم و به دست آوریم .

اگر دانش آموز ی هستید که یک خلاء در درس خواندن دارید این را بدانید که اگر عزم راسخ داشته باشید می توانید  این خلاء را جبران کنید لذا برای این کار باید به چند عامل توجه کرد :

1.   هدف شما چیست ؟ شما می توانید با یک هدف گذاری دقیق و کامل به آنچه می خواهید برسید هدف شما از درس خواندن چیست ؟ با خودتان کمی فکر کنید و بعد که یک هدف معین را انتخاب کردید آن را در اول کتاب خود بنویسید و گه گاهی به آن نظر کنید که بتوانید انگیزه ای بیشتر برای درس خواندن را در خود تقویت کنید . اما در تعیین هدف این را در نظر داشته باشید که هدفتان باید ارزشمند واضح و روشن باشد . چون باید طوری باشد که وقتی شما به هدفتان نگاه می کنید سختی های آن هدف برایتان شیرین باشد و با نگاه و یا فکر کردن در مورد هدفتان انگیز های وصف ناشدنی در شما ایجاد شود و برای رسیدن به آن تلاش کنید .

2.   برنامه ریزی صحیح : برای رسیدن به هدف داشتن یک برنامه الزامی است . برنامه ریزی یعنی انجام دادن کارها با توجه به اهمیتشان در یک زمان خاص . با داشتن برنامه فرد از سردرگمی بیرون می آید و بهتر می تواند نسبت به زمان خود مدیریت داشته باشد و بتواند تقریبا همه کارها را انجام دهد . لازم به ذکر است که فقط داشتن برنامه مهم نیست مهم داشتن اراده برای اجرای برنامه است . شما برنامه ای را که برای خودتان تنظیم کرده اید باید بتوانید اجرا کنید از طرفی هم گاهی مواقع در اجرای برنامه مشکلاتی و موانعی پیش می آید که این اراده و پشتکار است که    می تواند این موانع را از سر راه بردارد و مشکلات را رفع کنید و برنامه را ادامه دهید و به هدف نهایی خود برسید .

برنامه باید قابل تغییر باشد تا قابلیت اجرایی بالایی داشته باشد

به ادامه مطلب مراجعه کنید

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 813
موضوعات مرتبط: روش های مطالعه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : شنبه 10 خرداد 1393
نظرات
اموزش خواندن دروس خاص.قسمت دوم.فیزیک

پاسخ در اين است ! درسی مثل فیزیک اصولا خواندنی نیست.بلکه فهمیدنی است.اما چطور فیزیک را بفهمیم؟

هر مبحث در فیزیک دو جنبه دارد:

  • جنبه فیزيكی
  • جنبه ریاضی

هر دانش آموزي برای لذت بردن از فیزیک باید این دو جنبه را در خود تقویت کند.ریاضیاتی که در فیزیک وجود دارد بسیار ساده و پیش پا افتاده است.شما می توانید تمام روابط ریاضی موجود در کتاب را در چند برگه خلاصه کنید.مشکل اصلی در جنیه فیزیکی است که من آن را  " دید فیزیکی " می نامم.برای درک فیزیک باید دید فیزیکی پیدا کنیم.دید فیزیکی مفهوم ساده ای دارد مثلا فرض کنید توپی را با سرعت معلوم  به سمت بالا پرتاب می کنیم می توانید بدون آنکه لز کاغذ و قلم استفاده کنید بگویید چه اتفاقی می افتد؟ کسی که پاسخ این نوع سوالات را می داند دید فیزیکی دارد.جواب بسیار ساده است این توپ تا ارتفاع معینی بالا می رود سپس لحظه ای توقف کرده و به سمت پایین بر می گردد. حال اگر بخواهیم مثلا بیشترین ارتفاعی که توپ بالا می رود را حساب کنیم با یک رابطه ساده ریاضی اینکار انجام می شود.

برای مطالعه هر مبحث در فیزیک این مراحل را انجام دهید

·  مثال های حل شده کتاب را با اینکه فوق العاده ساده هستند خوب بفهمید و درک کنید

·  می توانید مهمترین مفاهیم و روابط موجود را روی تکه کاغذی یادداشت کنید

·  اکنون تکه کاغذ حاوی روابط و مفاهیم را رو بروی خود گذاشته و به سراغ مسائل بروید.

·  نترسید

·  تا جایی که ممکن است برای مسئله شکل بکشید این کار بسیار اهمیت دارد. هیچگاه سعی نکید بدون شکل مسئله را حل کنید بخصوص در امتحان پایان ترم!

·  داده های مسئه و مجهولاتی را که خواسته یادداشت کنید

·  فکر کنید. خیلی فکر کنید.

·  دید فیزیکی خود را اعمال کنید

·  به روابط نگاهی بیاندازید و ببینید کدام رابطه لازم است

·  سعی کنید هر طور شده مسئله را حل کنید

·  سعي كنيد خود به اشتباه مسائل غلط خود پي ببريد اين كار باعث خواهد شد ديگر ان را تكرار نكنيد

اكنون فرض كنيد شما تصميم گرفتيد يك فصل از كتاب فيزيك مثلا بردارها را بخوانيد اين خيلي خوبه.از كجا شروع مي كنيد؟چطور مي خوانيد؟چگونه خود را ارزيابي مي كنيد؟

من دراين باره اين روش را پيشنهاد مي كنم:

 

به ادامه مطلب مراجعه کنید

 

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 503
موضوعات مرتبط: روش های مطالعه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : پنج شنبه 8 خرداد 1393
نظرات
اموزش خواندن دروس خاص.قسمت اول.ریاضیً!

همانطور که می دانیم شیوه مطالعه هر درس با درسهای دیگر متفاوت است و با اتخاذ یک روش مناسب و درست برای مطالعه هر درس می توان کارایی و میزان یادگیری خود در آن درس را به میزان قابل توجهی افزایش داد. به عنوان مثال نحوه مطالعه درس ریاضی با درس فیزیک که شاید تا حدودی شبیه به هم به نظر برسند باید متفاوت باشد. در اینجا قصد داریم نحوه صحیح مطالعه درس ریاضی را توضیح دهیم.
ریاضی جز آن دسته از دروسی است که تعداد زیادی از دانش آموزان و دانشجویان در یادگیری آن مشکل دارند و تقریبا می توان گفت که درس ریاضی درسی است که بیشترین تقاضای مدرس خصوصی برای آن وجود دارد. در کنار داشتن یک مدرس خصوصی خوب و استفاده از مزایای تدریس خصوصی با مطالعه صحیح درس ریاضی می توان میزان یادگیری را به مقدار زیادی افزایش داد. به منظور یادگیری بهتر این درس مراحل زیر را انجام دهید.
1- ابتدا نمره ای را که قصد دارید در درس ریاضی بگیرید مشخص نمایید. دوست دارید چه نمره ای بگیرید، 13، 15، 17 یا 20. به هر حال ابتدا باید تصمیم بگیرید. این مرحله را دست کم نگیرید چون حتما تصمیمی که در این مرحله می گیرید به وقوع خواهد پیوست. بعد از آنکه تصمیمتان را گرفتید آن را "به زبان شخصی، به صورتی مثبت و به زمان حال" بنویسید و روی دفترتان یا جایی که همیشه در معرض دیدتان قرار دارد بچسپانید. بلند پرواز باشید نمره زیر 17 یا 18 برای خودتان در نظر نگیرید. تصمیمتان را به شکلی بنویسید که انگار الان اتفاق افتاده است و آن را مرتب مرور کنید. با این کار ضمیر ناخودآگاهتان نیز در کنار پشتکار و روش کار درستتان به کمک شما می آید و حتما به هدفی که دارید می رسید. من خودم بارها و بارها این را امتحان کرده ام و نتیجه گرفته ام. یک مثال برای انتخاب هدف یا تصمیم به صورت مقابل است: "خدا را شکر می کنم که این ترم نمره ریاضی من 18 شد." یا " من مطمئنم که نمره ریاضی من این ترم بالای 18 است." (راستی این روش را برای رسیدن به هر هدف دیگری نیز می توانید به کار ببرید از جمله افزایش معدلتان تا نمره خاصی که مد نظرتان است، قبولی در کنکور و کسب رتبه دلخواهتان و یا ...).
2- مانند هر درس دیگری بهترین کاری که می توانید برای افزایش یادگیری و کارایی خود انجام دهید این است که بعد از آنکه مبحث جدیدی از درس ریاضی در دبیرستان یا دانشگاه توسط دبیر یا استادتان تدریس شد، بعد از ظهر همان روز (تاکید می کنم همان روز) درس را مرور کنید. این کار واقعا تاثیر زیادی در میزان یادگیری شما دارد. این کار را هرگز به روز بعد موکول نکنید چون میزان تاثیر آن به شدت کاهش می یابد. به احتمال زیاد این نکته را همه ما می دانیم ولی تعداد بسیار کمی از افراد که موفقترین افراد هم هستند به این نکته عمل می کنند. پس شما نیز حتما این کار را انجام دهید.
3- حین مرور درس ریاضی در بعد از ظهر همان روز تدریس یک برگ کاغذ را در کنار خود گذاشته و سوالاتی که برایتان پیش می آید یا نکاتی را که نفهمیده اید یادداشت کنید تا جلسه بعد از استادتان (یا از مدرس خصوصی تان) بپرسید.
4- روز بعد از تدریس (یا اگر وقت داشتید و خسته نبودید در همان روزی که درس تدریس شده است) بعد از مطالعه جزوه کلاسی مستقیم بروید سراغ مثالهای کتاب که برای مبحث مورد نظر ارائه شده است و سعی کنید خودتان یکبار مثالها را حل کنید. اگر بتوانید مثالها را برای خودتان توضیح دهید (مثل حالتی که انگار در حین تدریس درس برای یک نفر دیگر هستید) که خیلی عالی است. اگر مثالی را نمی فهمید یا نمی توانید آن را حل کنید در برگه ای آن را یااداشت نمایید تا همانطور که قبلا گفته شد از استادتان (یا از مدرس خصوصی تان) بپرسید.

 

به ادامه مطلب مراجعه کنید
5

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 772
موضوعات مرتبط: روش های مطالعه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : پنج شنبه 8 خرداد 1393
نظرات
چگونه درس خوان شویم..

برای بدست آوردن دانش و پیشرفت تحصیلی و گرفتن دانشنامه دیپلم و لیسانس و دکترا باید مطالعه کنیم ، تمرین کنیم ، مساله حل کنیم  ولی واقعیت این است که  درس خواندن کار ساده ای نیست. چرا؟

مولوی هشتصد سال پیش به این سؤال پاسخ داده است:

می رود کودک به مکتب پیچ پیچ                          چون ندید از مزد کار خویش هیچ

حلقه گمشده برای بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان چرائی درس خواندن است. در این نوشته می خواهیم به شما راهی نشان دهیم که مزد کار خودتان را فوری بگیرید.

چند دقیقه وقت بگذارید و مهمترین دلایل خود را برای درس خواندن بنویسید . تمامی دلایل را صادقانه و خلاصه بنویسید.

 

چرا شما باید درس بخوانید:

  1. _____________________________________________________
  2. _____________________________________________________
  3. _____________________________________________________
  4. _____________________________________________________
  5. _____________________________________________________

حالا اجازه بدهید که به تجزیه و تحلیل دلایل بپردازیم. اول از خودتان سوال کنید که آیا دلایل شما مثبت است یا منفی. اگر با درس خواندن یا مطالعه به دنبال بدست آوردن چیزی هستید در آن صورت دلیل شما مثبت است و اگر با درس خواندن از چیزی ناخوشایند  فراریا اجتناب می کنید دلیل شما منفی است.

در جلوی هر یک از دلایل خود بسته به مثبت یا منفی بودن آنها علامت”-” یا “+” بگذارید

حال بررسی کنید که آیا دلایل شما پیامد فوری دارد یا خیر. یعنی اگر به دنبال بدستا آوردن چیزی هستید و یا از چیزی اجتناب می کنید بلافاصله پس از  درس خواندن یا مطالعه به دست می آید یا رفع می شود ویا اینکه پیامد آن ساعتها یا روزها و حتی سالها بعد ظاهر می شود.

اگر اثر بلافاصله پس از خواندن (در نظر بگیرید کمتر از یک ساعت) ظاهر می شود در جلوی دلیل حرف “ف” و اگر بعد  ظاهر می شود جلوی دلیل خود حرف “ب” قرار دهید.

سرانجام از خود بپرسید آیا کاری که باید برای بدست آوردن پیامد انجام دهید زیاد و پیامد آن غیر تکراری است مانند گرفتن مدرک دیپلم یا لیسانس و یا کار کمی را باید انجام بدهید و پیامد آن تکراری است مانند مطالعه یک فصل از کتاب برای جواب دادن به سوالها.

در صورتی که کار زیاد باید انجام شود حرف “ز” و در صورتی که کار کمی باید انجام شود حرف “ک” در جلوی دلیل خود بگذارید.

حالا باید بررسی کنیم که دلایل شما خوب است یا بد؟ خوب یا بد یعنی دلیل شما مؤثر است یا خیر؟

نگاهی به دلایل خود بیاندازید ممکن است دلیل شما مثبت باشد که این خوب است اما دستاورد آن دیر ظاهر شود یا به کار زیادی نیاز داشته باشد که این بد است.

اگر دلایل شما برای درس خواندن منفی است یعنی می خواهید از چیز ناخوشایندی اجتناب کنید این بد است

بهترین دلایل برای درس خواندن و مطالعه یا به عبارت دیگر موثرترین دلایل آنهایی هستند که مثبت باشند، دستاورد آن فوری باشد و  نیاز به کار کمی داشته باشد.

اگر می خواهید ساعت درس خواندن یا مطالعه خود را افزایش دهید بهتر است به دنبال دلایلی باشید که مثبت باشد (یعنی چیزی بدست بیاورید نه اینکه از چیزی فرار کنید)، دستاورد آن فوری باشد و به کار کمی نیاز باشد.

حالا سوال این است که چگونه می توانیم این کار را انجام بدهیم؟

اجازه بدهید از یک موضوع عمومی مثال بزنیم. فرض می کنیم که من می خواهم  در کنکور شرکت کنم و در دانشگاه تهران  قبول بشوم هدف هم مشخص است اگر در دانشگاه تهران قبول بشوم ناچار نیستم که از خانواده ام که در تهران زندگی می کنند دور شوم و همچنین بعد از فارغ التحصیلی احتمال اینکه کار بهتری پیدا کنم افزایش می یابد اما برای این کار باید در کنکور رتبه بالائی بیاورم و برای  رتبه بالا باید بطور جدی مطالعه کنم.

دلیل درس خواندن در این مثال مثبت بود اما کار زیادی می برد و  پیامد آن هم دیر اتفاق می افتاد بنابراین باید کار را به قطعات کوچکتر تقسیم می کردم و از پاداش های فوری تری استفاده کنم. فکر کردم که می توانم برای هر ساعت درس خواندن یک پاداش تعیین کنم. من به بازی کامپیوتری علاقه مند هستم بنابراین برای هر یک ساعت درس خواندن خود نیم ساعت بازی کامپیوتری برای خودم پاداش تعیین کردم.

بعد از چند روز که این کار را انجام دادم  روزی بعد از یک ساعت درس خواندن یک سکه برداشتم و با خودم گفتم سکه را به هوا می اندازم اگر شیر آمد یک ساعت درس می خوانم و اگر خط آمد نیم ساعت کامپیوتر بازی می کنم.  گاهی اوقات بد شانسی می آوردم و چند بار شیر می آمد ولی گاهی هم چند بار خط می آمد و می توانستم بعد از یک ساهت درس خواندن کامپیوتر بازی کنم. اما بطور متوسط درس خواندن من به دوساعت در مقابل نیم ساعت بازی کامپیوتری رسید و بعد از یک ماه از یک تاس استفاده کردم و بعد از یک ساعت درس خواندن اگر تاس عدد ۶ را نشان می داد نیم ساعت کامپیوتر بازی می کردم بدین ترتیب بطور متوسط در ازای هر ۶ ساعت درس خواندن نیم ساعت کامپیوتر بازی می کردم.

البته تعیین پاداش فوری همیشه به این راحتی نیست مثلا فرض کنیم شما به کامپیوتر بازی علاقه ندارید ولی دوست دارید که به سینما بروید خوب فیلم سینمائی حدود یک ساعت و نیم وقت می گیرد و اگر سینما با خانه شما فاصله داشته باشد ممکن است دو ساعت هم وقتتان در رفت و آمد تلف شود. در این مواقع اگر بخواهید پس از یک ساعت درس خواندن به سینما بروید امکان پذیر نیست و اگر بگوئید پس از مثلا یک هفته درس خواندن به سینما می روم باز هم  پیامد دلیل شما طولانی مدت می شود و انگیزه خود را از دست می دهید. در این موارد می توانید از پاداش رمزی استفاده کنید. مثلا در ازای یک ساعت درس خواندن صد تومان در یک قلک بریزید و وقتی پول شما به اندازه قیمت بلیط سینما شد به سینما بروید. در حقیقت در اینجا هم کار را کمتر کرده اید و هم پاداش را فوری: کنار گذاشتن صد تومان در ازای یک ساعت درس خواندن برای رفتن به سینما.

حالا اجازه بدهید مطالب را خلاصه کنیم:

۱)      پاداشی که شما برای درس خواندن تعیین می کنید لازم نیست بزرگ باشد اما حتما باید مثبت باشد.

۲)      پاداش یا پاداش رمزی باید بلافاصله بعد از درس خواندن بدست بیاید.

۳)    مقدار کاری که برای دست یابی به پاداش انجام می شود باید کم باشد و بتدریج افزایش پیدا کند.

۴)     پاداش فقط در ازای کار تعیین شده باید داده شود. اگر تقلب کنید نمی توانید به هدف خود دست پیدا کنید.

۵)     اگر سیستم پاداش دهی شما دچار لنگی شد فورا آن را  اصلاح آن باشید و در این کار تعلل نکنید. موفقیت شما به موثر بودن این سیستم بستگی دارد.

در جاهای خالی زیر چند پاداش مثبت را که می تواند برای افزایش انگیزه شما برای درس خواندن مفید باشد بنویسید. سعی کنید در هر جا چند تائی بنویسید:

 پاداشهای فعالیت (مثلا بازی با کامپیوتر، تماشای تلویزیون، رانندگی و …)

  1. _____________________________________________________
  2. _____________________________________________________
  3. _____________________________________________________
  4. _____________________________________________________

پاداشهای اولیه (مانند خوردن چای، چیپس، بستنی و…)

  1. _____________________________________________________
  2. _____________________________________________________
  3. _____________________________________________________
  4. _____________________________________________________

پاداشهای رمزی ( پول ریختن داخل قلک و…)

  1. _____________________________________________________
  2. _____________________________________________________
  3. _____________________________________________________

حالا یکی از درسها یا کلاسهایی را که به آن علاقه ندارید و معمولا آن را می پیچانید مشخص کنید. رفتاری را که می خواهید بهبود بدهید بنویسید ( مثلاً خواندن درس مثلثات)

  • _____________________________________________________

حالا با در نظر گرفتن رفتار بالا در ذهنتان. آن رفتار را به قطعات مشخص تقسیم بندی کنید (مانند خواندن یک فصل کتاب، حل تمرینهای آن فصل ، حل تستهای مربوط به درس از روی کتاب تست موسسه ….) توجه کنید که قطعات کاری زیاد بزرگ نباشند مثلا ۳ فصل کتاب را با هم به عنوان یک قطعه از کار در نظر نگیرید.

قطعه  کاری خود را در خط زیر بنویسید

  • _____________________________________________________

حالا بطور خلاصه سیتم پاداش دهی خودتان را برای شروع کار مشخص کنید. مطمئن شوید که پاداشهایی که تعیین کرده اید فوری هستند. مشخص کنید که چگونه سیستم پاداش  دهی را با افزایش کار خود تطبیق می دهید. مانند مثال متن درباره شیر یا خط یا تاس ریختن برای گرفتن پاداش.

_____________________________________________________

_____________________________________________________

_____________________________________________________

_____________________________________________________

موفق باشید

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 12031
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : پنج شنبه 8 خرداد 1393
نظرات
سوال ستاره خانوم

ستاره : از بچگی تنبلم باعث میشه کمتر زیر بار کارهای بزرگ برم مثلا وقتی کسی بچه دار میشه من بجاش عزا میگیرم سعی کردم با خودم مثل مراجعینم برخوردکنم و خودمو درمان کنم نشدچون میدونستم دارم چیکار میکنم ولی مراجعینم که اینو نمیدونن براشون چاره ساز میشه الان میخوام برا ارشد بخونم و اصل مسئله همینه

 

سلام به دوست عزیز.اغلب ما در مواردی دلسرد یا غمگین می شویم. اگر شما افسردگی داشته باشید احساس غم ، تحریک پذیری و افسردگی در طول روز و برای چند هفته یا ماه را تجربه خواهید کرد. چهره ها و فعالیتهایی که معمولا برای شما لذت بخش بودند ، دیگر اینگونه نخواهند بود . شاید ادامه کار و فعالیت را متوقف و در تمام مدت احساس خستگی بکنید. اشتهای شما افزایش یا کاهش می یابد وزنتان اضافه یا کم می گردد . بی خوابی دو روزه ، خواب در تمام روز یا میل به « ماندن در رختخواب » در مواردی برای همه ما پیش می آید . اما اگر مشکلات برای چند هفته اتفاق بیافتد نشان دهنده یک مشکل جدی خواهند بود. اگر شما افسرده هستید در تمرکز یا تصمیم گیری مشکل خواهید داشت . دوستان شما در مورد حساسیت زیاد از حد یا گریه فراوانتان با شما صحبت می کنند ، وقتی در حال افسردگی قرار دارید ، احساس درماندگی و نا امیدی حالتی معمول برای شما خواهد بود و گویی در یک سالن تاریک گیر افتاده و قادر به خروج از آن نیستید . دیگران ممکن است متوجه عدم علاقه به انجام مسئولیت ها یا رسیدگی به ظاهر شخصی تان شودند . ممکن است در مورد مرگ و حتی خود کشی به اندازه زیادی فکر کرده باشید . اینها علائم افسردگی شدید هستند که برای درمان آن دارو تجویز می شود. دارو ها هیچ چیز را تثبیت نمی کنند. ولی به بهبود خلق و کارکرد شما کمک می کنند طوری که بتوانید شروع به کار با سایر مشکلات بنمایید. بطور مشخص داروهای ضد افسردگی برای مدت 8 الی 12 ماه و حتی بیشتر باید مصرف شوند ، اگر چه به هنگام احساس بهبود تمایل به قطع درمان وجود دارد ولی تداوم درمان تا زمانی که پزشکتان تجویز می کند ادامه آن ، اهمیت فراوان دارد . قطع زودرس داروها موجب برگشت نشانه های اولیه خواهد شد . ممکن است از شما خواسته شود که بصورت تدریجی داروها را کاهش دهید. قطع تدریجی به ویژه در مورد بعضی از داروها به بدن شما اجازه سازگار شدن را می دهد. داروهای امروزی برای درمان افسردگی اعتیاد آور نیستند.ممکن است بعضی از نشانه ها را تجربه می کنید و این احساس به شما دست بدهد که نکند به دارو وابسته شده ام. در آغاز درمان ، دارو های ضد افسردگی می توانند احساس غیر معمولی از انرژی ، به ویژه در مقایسه با حالت قبلی در شما ایجاد کنند ، مانند هر نوع داروی دیگر ضد افسردگی ها نیز عوارض جانبی بالقوه را دارا هستند . احساس وابستگی یا مسمومیت نشان در آغاز درمان ، دارو های ضد افسردگی می توانند احساس غیر معمولی از انرژی ، به ویژه در مقایسه با حالت قبلی در شما ایجاد کنند ، مانند هر نوع داروی دیگر ضد افسردگی ها نیز عوارض جانبی بالقوه را دارا هستند . احساس وابستگی یا مسمومیت نشان دهنده واکنش غیر معمول به دارو ها ، تداخل دارویی دیگر با الکل یا سایر عوارض جانبی نا خواسته می باشد. همچنین ، بعضی از بیماران افسرده – شیدا در پاسخ به این دارو ها ممکن است حالت ناخواسته را تجربه کنند . که باید سریعا با روان پزشک تماس بگیرید . بطور کلی ضد افسردگی ها اعتیاد آور نیستند و درمان موفقیت آمیز افسردگی این است که بعد از قطع دارو با رواندرمانی زمان های عود را به تاخیر و شدت علایم را حداکثر پایین آوریم.

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 421
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : چهار شنبه 7 خرداد 1393
نظرات
سوال اقا علیرضا

چگونه درك مطلب خود را افزایش دهیم؟ این سوال اقای علیرضا


چكیده: یكی از مهمترین مهارتهای یادگیری، درك مطلب می باشد. هر چه ادراك و دریافت بهتر باشد، یادگیری و یادآوری مطالب نیز آسان تر می شود. برای درك بهتر باید هدف و انگیزه داشت. به خاطر داشته باشید كه مطالعه بدون هدف و پیش زمینه همچون گردابی است كه فرد را در خود گرفتار می كند.


هدف مطالعه
هدف مطالعه ارتباط دادن مطالب جدید با مطالبی است كه از قبل می دانید، اگر راجع به موضوع پیش زمینه ای نداشته باشید و بخواهید آن را در ذهن خود جای دهید، مثل این است كه بخواهید آب را در دستان خود نگه دارید. می بینید كه این كار غیر ممكن است و به زودی مطالب از ذهن شما خارج می شود.
به عنوان مثال سعی كنید این اعداد را بخوانید و بخاطر بسپارید:
خواندن و حفظ كردنش سخت است نه؟ 4 2 3 6 1 5 7
این یكی آسان تر است، بخاطر اینكه كوتاهتر شده است. 4 2 3 6 – 1 5 7
و این یكی از همه آسان تر است، چون به ترتیب اعداد نوشته شده و به خاطر پیش زمینه ای كه دارید به راحتی آن را حفظ می كنید. 7 6 5 4 – 3 2 1
اگر ورزش را دوست داشته باشید، چون پیش زمینه ای برای خواندن، فهمیدن و به خاطر سپردن مطالب ورزشی در ذهن خود دارید، خواندن مطالب ورزشی برای شما بسیار آسان تر می شود.


تقویت مهارت مطالعه و درك مطلب
برای درك مطلب نیاز به انگیزه، تمركز، پیش زمینه و روش مطالعه صحیح دارید.
در اینجا توصیه‌هایی برای تقویت این مهارت ذكر می كنیم:

1- اطلاعات عمومی خود را افزایش دهید.

با خواندن كتاب، روزنامه و مجله اطلاعات عمومی خود را گسترش دهید و به رویدادهای اطراف خود علاقه نشان دهید.

2- با ساختار پاراگراف آشنا شوید.

معمولا هر پاراگراف با مقدمه ای شروع شده و با نتیجه ای پایان می یابد. اغلب اولین جمله به توصیف كلی مطالب می پردازد و زمینه را برای توضیح بیشتر فراهم می كند. پس به جملات اول هر پاراگراف بیشتر توجه كنید تا بتوانید موضوع بحث را بهتر تشخیص دهید. همچنین به دنبال نشانه‌ها، كلمات و عباراتی باشید كه نشان دهنده تغییر موضوع مورد بحث می باشند.

3- حدس بزنید و پیش بینی كنید.

یك خواننده باهوش و زرنگ همیشه سعی می كند تا نظرات نویسنده، سؤالها و موضوعهای بعدی را حدس بزند. این كار باعث كنجكاوی و افزایش دقت خواننده می شود.

4- به شیوه تنظیم مطالب توجه كنید.

آیا مطالب بر اساس ترتیب زمانی نوشته شده اند و یا بر اساس درجه اهمیت؟ ترتیب مطالب بر اساس كاربرد آنهاست و یا بر اساس دشواری آنها؟ این كار به تنظیم مطالب در ذهن كمك می كند.

5- در خود انگیزه و علاقه ایجاد كنید.

پیش از آنكه مطلبی درس داده شود، نگاهی گذرا به آن بیاندازید. سؤالاتی در مورد آن از خود بپرسید و با هم كلاسی‌ها در مورد آن صحبت كنید. هر چه انگیزه و علاقه شما بیشتر باشد، درك شما نیز بهتر خواهد شد.

6- به نكاتی كه به فهم مطلب كمك می كند توجه كنید.

به عكس‌ها، نمودارها، جدول‌ها و سرفصل‌ها توجه كنید. اولین و آخرین پاراگراف هر بخش را بخوانید.

7- مطالب را خلاصه نویسی و دوره كنید.

یك بار خواندن كتاب هیچ گاه كافی نیست. برای فهم عمیق تر باید زیر مطالب مهم را خط بكشید، خلاصه كنید و دوره نمایید.

8- از تكنیكی منظم و منسجم استفاده كنید.

هنگام مطالعه از یك روش منظم استفاده كنید تا به آن روش مسلط شوید. یكی از بهترین روشها، شامل مراحل پیش خوانی، پرسش، خواندن، بازگویی و تعریف و دوره مطالب می باشد.

9- با تمركز و توجه كامل مطالعه كنید.

یك خواننده خوب همیشه با تمركز و توجه كامل مطالعه می كند و هیچ مطلبی را نخوانده باقی نمی گذارد. پس تا موضوعی را كاملا نفهمیده‌اید، به سراغ موضوع بعدی نروید.

 و سوال بعدی ..چی بخورم تا خوابم نبره؟؟؟برای پاسخ این سوال به ادا مه مطلب بروید

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 412
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : سه شنبه 6 خرداد 1393
نظرات
سوال اقا شاهین

شاهین»با سلام..ببخشید شما گفتین که هر کسی متوسط 45 دقه درس و 15 دقه استراحت کننه..اما من 20 دقه ..نهایتش 30 دقه درس بخونم..چیکار کنم بیشتر درس بخونم..خیلی بی حال و بی لشتها هستم...مرسی

 

پاسخ:

با سلام همانظور که گفتید بی حال هستین و کم اشتها!!بنابراین شما اصلا تغذیتون خوب نیست...اول یک برنامه ی تغذیه ای پیدا کنید و بهش عمل کنید کم کم ساعاتتون رو افزایش بدب..چون تغذیه مناسب خیلی تاثیری روی مطالعه داره..اگر برنامه ی تغذیه میخواهید تو خصوصی بهم پیام بدید

 

موفق باشید

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 481
موضوعات مرتبط: روش های مطالعه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : سه شنبه 6 خرداد 1393
نظرات
صبحانه خوردن چه نقشی دارد؟؟

صبحانه خوردن نقش بسزایی در فهم و درک مطالب دارد و برای مثال..کسی که بدون صبحانه درس را مطالعه میکند حدود 10 درصد از مطالب را میفهمد و درک میکند و میتواد حفظ کند..اما کسی که صبحانه ی کاملی داشته باشید حدود بیش از 96 درصد مطالب را میتواند بخواند و حفظ کند

پیپس خودتان قضاوت کید..........نظر فراموش نشه....................................به نکات زیز توجه کنید !!

 

اهمیت خوردن صبحانه

    کارشناسان علوم تغذیه صبحانه را مهم‌ترین وعده غذایی روز نامیده‌اند. منبع انرژی سلول‌ها‌ی مغزی فقط گلوکز است. لذا افت قند خون ناشی از عدم مصرف صبحانه قبل از هر چیز، روی کارایی مغز تأثیر سوء می‌گذارد. کودکانی که عادت به خوردن صبحانه ندارند دچار اختلالاتی مانند سر گیجه، تهوع و حتی در برخی موارد استفراغ می‌شود.
نخوردن صبحانه از دلایل مهم افت تحصیلی در کودکان سنین مدرسه و اختلال رشد در کودکان پیش دبستانی است.

     صبحانه حاوی غذاهای کم چرب و فیبر و غلات در پیشگیری از افزایش وزن افراد به ویژه کودکان و نوجوانان بسیار مؤثر است. افرادی که از خوردن صبحانه غفلت می‌کنند بدون آن که متوجه باشند در طول زمان از بهره‌وری کمتری برخوردارند. لذا توصیه می‌شود که شام در ساعات ابتدای شب، خوابیدن به موقع، زودتر از خواب بیدار شدن در صبح و تشویق دانش آموزان به ورزش قبل از صرف صبحانه موجب می‌شود که دانش آموز به تدریج اشتهای خود را برای خوردن صبحانه پیدا کند.

صبحانه مناسب

    در وعده صبحانه، نان به عنوان تأمین انرژی، پنیر یا تخم مرغ به عنوان یک منبع پروتئینی و شیر برای تأمین پروتئین و کلسیم گنجانده می‌شود. کره همراه با مربا یا عسل یا خرما بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تأمین می‌کند. علاوه بر آن کره منبع خوبی از ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین A و P است.
نمونه ای از یک صبحانه مناسب برای دانش آموزان:
   - نان و پنیر با گردو
   - نان و پنیر با گوجه فرنگی یا خیار
   - نان و کره با عسل یا مربا
   - نان و تخم مرغ با گوجه فرنگی یا پنیر
   - نان و کره و خرما
   - نان و پنیر با سبزی
مصرف یک لیوان شیر همراه با صبحانه توصیه می‌شود.

    انواع غذاهای سنتی مانند عدس با نان، خوراک لوبیا با نان و انواع آش‌های محلی از غذاهای مفید و با ارزش بالای غذایی می‌باشد. که در بعضی از مناطق کشورمان به عنوان صبحانه مصرف می‌شود.

مصرف شیرینی و شکلات

    در مصرف شیرینی و شکلات باید جانب احتیاط را رعایت نمود. مصرف بی رویه شکلات و شیرینی به دلیل آن که موجب بی اشتهایی و سیری کاذب در کودکان می‌شود، آن‌ها را از مصرف غذاهای اصلی باز می‌دارد و موجب اختلال رشد آنها خواهد شد لذا به والدین توصیه می‌شود که حداقل در منزل از نگهداشتن شکلات و شیرینی خودداری نمایند و به این ترتیب دسترسی دائمی آنها را به این نوع مواد کاهش دهند و از شکلات وشیرینی به عنوان جایزه به کودکان خودداری نمایند و با تنظیم یک برنامه منظم، تعداد شکلات و شیرینی که دانش آموز در طول روز مصرف می‌کند را کنترل نمایند.

میان وعده‌های مناسب

    کودکان سنین مدرسه علاوه بر سه وعده اصلی غذایی ( صبحانه، نهار، شام ) به میان وعده نیاز دارند. در این سنین کودکان باید هر 4 تا 6 ساعت برای نگهداشتن غلظت قند خون در حد طبیعی غذا بخورند تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز در حد مطلوب باقی بماند.
    استفاده از انجیر خشک، توت خشک، بادام، پسته، گردو، برگه زرد آلو و انواع میوه‌ها نظیر سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، زردآلو، لیمو شیرین و سبزیجاتی مانند هویج، کاهو، خیار، ساندویچ‌هایی مانند نان و پنیر و سبزی، ساندویچ انواع کوکو و یا کتلت، نان و حلوا شکری، نان و پنیر و خرما می‌تواند به عنوان میان وعده های مناسب در برنامه غذایی دانش آموزان قرار گیرد.
    این مواد کم هزینه و به راحتی با توجه به عادت غذایی خانواده در دسترس اکثریت خانواده ها است.
 

هر گونه سوال و هر گونه مشکلی داشتید ان را در بخش نظرات مطرح کنید تا در کم ترین فرصت در صفحه ی اصلی وبلاگ نشان داده شود..هم چنین میتوانید از طریق فرم تماس با من تماس مستقیم داشته باشید
تعداد بازدید از این مطلب: 394
موضوعات مرتبط: روش های مطالعه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : محمد
تاریخ : دو شنبه 5 خرداد 1393
نظرات

تعداد صفحات : 2
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد
درباره ما
به وبلاگ من خوش آمدید..اینجا هر گونه سوال در مورد برنامه ریزی دارید بپرسی..تعارف نداریم که...اگرم وبلاگ دارین لیکن و ادرسوتونو بدین تا لینک کنم...پس هر گونه سوال..راهنمایی.دبیرستان.کنکور.دانشگاه و .. هر چیز دیگه ای.. پشیمون نمیشیدااااا من کمکتون میکنم
منو اصلی
صفحات
پیوندهای روزانه
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید